YPJ: Ortadoğu’da kadın özgürlükçü sistem yeşerene kadar direneceğiz

DAİŞ çetelerine karşı en ön mevzilerde savaşarak tarihe not düşen YPJ savaşçıları, güçlerini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi ve Kürt kadının tarihi mücadelesinden aldıklarını belirtti.

DAİŞ çetelerine karşı en ön mevzilerde savaşarak tarihe not düşen YPJ savaşçıları, güçlerini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi ve Kürt kadının tarihi mücadelesinden aldıklarını belirtti. YPJ’li Ruken Cudi, Ortadoğu'da yeşerecek olan kadın özgürlükçü sistem hayat bulana kadar mücadelelerini en üst düzeyde tutacaklarını söyledi.

Kadını ve kadın özgürlüğü noktasında eril zihniyetin en üst halkasını temsil eden DAİŞ çeteleri,  birçok yerleşim yerini talan ederek esir aldığı kadınlara tecavüz etmenin yanı sıra, binlerce kadını da köle pazarlarında sattı. Ortadoğu'da estirdiği terörle birçok yerleşim alanını istila ederek insanlık dışı sistemini hayata geçirmeye çalışan DAİŞ çeteleri, Kobanê'de ise kadın öncülüğünde sergilenen tarihi direnişle karşılaştı. Kobanê'ye dönük DAİŞ saldırılarına en ön mevzilerde direnerek cevap veren Yekîneyên Parastina Jınê (YPJ) savaşçıları, tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başarırken, kentin özgürleştirilmesinde de öncü rol oynadı. Sergilediği tarihi direnişle tarihe not düşen YPJ savaşçıları, güçlerini A Öcalan'ın kadına bakışı ve felsefesinden aldıklarını belirterek, Ortadoğu'daki tüm kadınların özgürlüğü için mücadelelerine devam edeceklerini ifade ettiler.

'ÖZGÜR YARINLARIN UMUDU İLE DİRENİYORUZ'

Kobanê'de YPG/YPJ güçleri öncülüğünde devam eden tarihi direnişte yer alarak DAİŞ çetelerini kentten çıkaran YPJ'li savaşçılardan Aryen Güneş, güçlerini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadınlara verdiği inançtan aldıklarını söyledi. Kürt kadınının tarihi mücadelelerinin de en büyük güç kaynakları olduğunu söyleyen Güneş, "Bugün Kobanê'de devam eden kadın direnişi, Kürt kadınının tarihi mücadelesi ve Abdullah Öcalan'ın felsefesi üzerinde yeşeriyor. DAİŞ çetelerine karşı savaşan tüm kadın yoldaşlarımız özgür yarınların umudu ve morali ile direniyor" dedi. Tüm Ortadoğu kadınlarının özgür yarınları için yaşayıp, mücadele ettiklerini belirten Güneş, "İçinde bulunduğumuz sistem her alanda kadını hedef alıp saldırıyor. Bu saldırılar artarak devam ettiği için silahlı bir direnişle karşılık veriyoruz" şeklinde konuştu.

HEDEF KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ YAŞAM

Cephede beraber savaştıkları kadın arkadaşlarının en büyük güç ve moral kaynakları olduğunu söyleyen bir başka YPJ'li savaşçı Ruken Cudi, "Çatışma esnasında bir kadın yoldaşımızın attığı zılgıt ya da slogan ile tüm dünyayı sallayabilecek güç buluyoruz" diye konuştu. Kadınların Rojava Devrimi'nde büyük rol oynadığını belirten Cudi, tüm Ortadoğu'da yeşerecek olan kadın özgürlükçü sistem hayat bulana kadar mücadelelerini en üst düzeyde tutacaklarını söyledi.

KADIĞNDA ÖZSAÜVUNMA BİLİNCİ OLUŞTURUYORLAR

YPJ savaşçılığının sadece eline silah alıp mevzide çatışmaktan ibaret olmadığını dile getiren Cudi, Ortadoğu'daki tüm kadınlarda öz savunma bilincinin oluşması için felsefi ve bilim alanında eğitim görevi üstlendiklerini de belirtti. Ortadoğu'da DAİŞ gibi kadın düşmanı örgütler kalmasa bile mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Cudi, "Şengal'de kadınlara dönük gerçekleştirilen saldırı örneğinin bir daha yaşanmaması için her alanda çalışmalarımızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

'HALKA LAYIK YAŞAM SORUMLULUĞUMUZDUR’

Kadının sesini tüm dünyaya duyurmayı amaçladıklarını kaydeden Cudi, kadını bir düşman olarak gören DAİŞ çeteleri ile kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını belirtti. Kobanê halkının topraklarına dönmesinin kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden Cudi, "Topraklarına geri dönen halkımızın hak ettiği gibi bir yaşam sürdürebilmesi için tüm gücümüzle seferber olmayı en büyük sorumluluklarımızdan birisi olarak görüyoruz" dedi.