YPG savaşçısı Botan’ın cenazesi Güney Kürdistan’a uğurlandı

Hol Köyü direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mihemed Ebdellah (Mîrza Botan) yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle Güney Kürdistan’a uğurlandı.

Hol Köyü direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mihemed Ebdellah (Mîrza Botan) yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle Güney Kürdistan’a uğurlandı.

Hol Köyü direnişi sırasında DAİŞ çeteleri ve YPG savaşçıları arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mihemed Ebdellah’ın (Mirza Botan) cenazesi Dêrik ve Beravê’den gelen yüzlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen bir törenle toprağa verilmek üzere Güney Kürdistan’a uğurlandı.

Kitle cenazeyi almak için Dêrik Hastanesi’nin önünde bir araya geldi. Cizirê Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Perwin Mihemed Emin, Şehit İşleri Konseyi Başkan Yardımcı Hisên Şeref, TEV DEM ve Yekitiya Star temsilcileri ile Mirzan’ın ailesi de törene katıldı.

Cenaze teslim alındıktan sonra kitle oluşturulan araç konvoyu ile Semalka Sınır Kapısına doğru yola çıktı. Cenaze sınır kapısına ulaştıktan sonra, Mirzan’ın silah arkadaşları onun için bir askeri tören düzenledi.

Daha sonra Yekitiya Star ve TEV DEM temsilcileri birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Mirza Botan’ın Rojava devrimine katılmak için Kuzey Kürdistan’dan Rojava geldiği belirtilerek, “Her dört parça Kürdistan’dan gelen gençlerin kanları Rojava’da birbirine karıştığı için artık kimse bu iradeyi kıramaz” dendi.

Konuşmalardan sonra şahadet belgesi Botan’ın ailesine teslim edildi.

Bu sırada konuşan Şehit Mirza’nın amcası Hisên Ebdellah yeğeninin yaşamını yitirmesinden dolayı onurlu ve başı dik olduklarını söyleyerek şehitlerin yolundan gitme sözü verdi.

Daha sonra cenaze aile tarafından toprağa verilmek üzere Güney Kürdistan’a uğurlandı

Mirzan’ın cenazesi Qeledizê de toprağa verilecek.