Til Temir ve Til Hemis’te DAİŞ’e ağır darbeler

Rojava’nın Cizre kantonu üzerindeki DAİŞ tehdidine karşı Til Hemis’te düzenlenen operasyon ve Til Temir’de teröristlerle yaşanan çatışmalarda YPG’nin düşman güçlere ağır darbeler vurduğu bildirildi.

TİL HEMİS’TE İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

YPG tarafından yapılan açıklamaya göre Til Hemis ve çevresinde 7’inci gününe giren operasyonda dün gece kasabanın kuzeybatısında bulunan Sebîl-İl Kessar, Ebu Twêna, Xwêtla, Ebu Kibêr, Duêc, Hiseniyê ve Fexariya köylerini özgürleştirdi.

YPG operasyonlarda çetelere ait 3 cenazeyle birlikte 2 adet Panzer, 2 adet kamyon, 1 adet Hammer ve 1 adet Zîl adlı zırhlı araç ile 1 adet 122 mm'lik obüs topu, 3 adet 82 mm'lik havan topu, yedek namlusu ve kaidesiyle birlikte 1 adet 23 mm'lik doçka, 1 adet 12,5 mm'lik doçka kaidesi, 4 adet Bruno tüfek, 22 adet 82 mm'lik havan güllesi, 55 adet 60 mm'lik havan güllesi, 8 adet obüs güllesi, 7 adet katuşa roketi, 2 adet silah dürbünü, 104 adet elyapımı mayın, silah yapımında kullanılan çok sayıda teknik malzeme, cihaz ve sağlık malzemesi ele geçirdi.

TİL BERAK’TA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

YPG Til Hemis’teki çatışmaların yanı sıra Til Hemis'in 31 km güneybatısı, Haseke'nin 32 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Til Berak kasabasını özgürleştirmek amacıyla yeni bir saldırı başlattı. Kentte önemli oranda ilerleyen YPG güçleri ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı haber veriliyor.

TİL TEMİR’DE 15 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

YPG dün gece Til Temir’in çeşitli noktalarında çete gruplarıyla çatışmalar yaşandığını duyururken Haseke ile Til Temir arasında bulunan Xerîta köyü yakınlarında YPG savaşçılarının 1 askeri aracı imha ettiği ve 6 çete üyesini öldürdüğü bildirildi.

Yine Til Temir yakınlarındaki Til Hirmiz köyünde de sızma girişiminde bulunan çete gruplarını fark eden YPG güçleri 2 çete üyesini öldürdü.  

Til Temir köprüsü yakınlarında da çete gruplarının düzenlediği bir saldırı YPG tarafından boşa çıkarıldığı ve yaşanan çatışmalarda 1 adet araç ile 1 adet 23 mm'lik doçka imha edildi, 9 çete üyesi öldürüldü.