Onbinler 18 özgürlük savaşçısını sonsuzluğa uğurladı

DAIŞ çetelerinin Til Temir saldırısında yaşamını yitiren 18 YPG/YPJ savaşçısı, Asayiş gücü ve Özsavunma üyesi için görkemli bir uğurlama töreni düzenlendi. Özgürlük savaşçıları onbinlerin zılgıt ve sloganlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.

Asayiş üyeleri Elî Mehemed Ferman (Elî), Musa Hemid El-Hemed (Musa), Silêman Mehemed (Serbest), Îbrahîm Reşîd (Hogir); öz savunma gücü üyeleri Kawa Hisên, Eymen El-Ebdo, Hisên Kuleyb, Hisên Ehmed, Mehmud El-Bineyye, Ebdulezîz Salih, YPJ savaşçısı Jiyan Xelo (Viyan Cudî), YPG savaşçıları Usman Şêxo (Heqî Welat), Lewend Berekat (Cesur Lewend), Sînan Îbrahîm (Şervan Til Temir), Rislan Seydo (Devrim), Ehmed Hesen (Xemgîn), Yasir Mehemed (Kendal Kobanê) ve Bahoz Yusuf (Bahoz Til Temir), bugün Dirbêsiyê kentine bağlı Berkevirê köyündeki Şehîd Rustem Cudî Şehitliğinde düzenlenen görkemli bir törenle toprağa verildi.

Çenaze töreni için sabahın erken saatlerinden itibaren Amûdê, Dirbêsiyê, Serêkaniyê, Til Temir ve Hesekê kentlerinden onbinlerce yurttaş, Dirbêsiyê’ye gelerek Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı.

Kitlenin içinde Cizîrê Kantonu eşbaşkanı Hediye Yusuf, Yürütme Meclisi başkanı Ekrem Hiso, Yasama Meclisi eşbaşkanı Hekem Xelo, TEV-DEM Koordinasyon üyesi Henîfe Yusuf, Konsey başkanları, Siyasi Danışam Kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, TEV-DEM üyeleri ve Sivil toplum örgütleri temsilcileri de hazır bulundu.

Şehit Aileleri Kurumu’ndan cenazeleri alan kitle yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla Berkevirê köyündeki Şehîd Rustem Cudî şehitliğine doğru yola çıktı.

Cenazeler Şehit Rustem Cudi Şehitliğine vardığında burada Öz savunma güçleri genel komutanlığı tarafından askeri tören düzenlendi. Özgürlük savaşçılarının posterlerinin açıldığı merasimde aralıksız şehitlere bağlılık sloganları haykırıldı.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Yürütme Meclisi başkanı Ekrem Hiso, Savunma Konseyi Başkan yardımcısı Ebdilehed Gewriyê, TEV-DEM koordinasyon üyesi Henife Hisên, Siyasi Danışma Kurulu üyesi Salih Gedo, Til Temir Şehit Aileleri Kurumu yönetim üyesi Mehed Tahir ile Til Temir direnişinde yaralanan özsavunma gücü üyesi Îmad Serêkaniyê birer konuşma yaptı.

Kürtçe, Arapça ve Süryanice yapılan konuşmalarda Rojava topraklarının Kürt, Arap, Asuri, Süryani gençlerinin kanlarıyla sulandığı ve birleşik güçlü bir irade ortaya çıktığı belirtildi.

Konuşmacılar, hiçbir karanlık gücün ve çete grubunun bu birleşik iradeyi kıramayacağını vurgulayarak bu yönlü çabalara karşı özgürlük mücadelesinin daha da yükseltileceğini kaydetti. Konuşmacılar ayrıca bölgedeki etnik ve dini tüm oluşumların bu yönlü kirli oyunlara karşı uyanık ve duyarlı olmasını ve birliğini güçlendirmesini isteyerek Kürt, Arap ve Süryani halklarının daha sıkı kenetlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Cenaze töreninde özgürlük savaşçılarının kimlik bilgileri okundu ve aileleri duygularını dile getirdi.

Konuşmaların ardından 18 özgürlük savaşçısının cenazeleri, onbinlerin zılgıt ve sloganlarıyla toprağa verildi.