Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Amed, Siirt ve Aydın’da seçim çalışmaları

HDP’li milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Vekil adayları, Amed, Siirt ve Aydın’da ziyaretler, açılışlarla halkla bir araya geldi.

HDP’li milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Vekil adayları, Amed, Siirt ve Aydın’da ziyaretler, açılışlarla halkla bir araya geldi.

ÇINAR

HDP'nin Amed Milletvekili adayları İmam Taşçıer ve Nesrin Şanlı, seçim çalışmaları kapsamında Çınar'da halkla bir araya geldi. DBP ilçe binasındaki toplantıda konuşan Nesrin Şanlı, HDP'nin "Yeni yaşam" çağrısının halkta yankısını bulacağına inandığını belirterek, "Bu çağrı Türkiye ve Kürdistan halkının önünü açan birlikte yaşam çağrısıdır" dedi. Bir diğer İmam Taşçıer ise, Kürt ve Türk halkının bu kadar zengin bir coğrafyada yaşamasına rağmen, tüm haklardan mahrum bırakıldığını belirterek, "HDP özgürlük, demokrasi, barış, birlik ve eşit yaşamın bir projesidir. HDP farklı renk ve sesleri Meclis'e yansıtmak isteyen bir projedir" diye belirtti. 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın başlattığı "çözüm süreci"ni hatırlatan Taşçıer, "Kürdistan ve Türkiye halkı artık barış istiyor. Ama onurlu bir barış. Bu süreçte dilimizi, kültürümüzü, kimliğimizi inkar eden kanunların ortadan kaldırılması lazım. Bizler burada yaşıyoruz. Ama valimizi, kaymakamımızı biz seçemiyoruz. Bunların değişmesi lazım" dedi. 

Adaylar daha sonra HDP Amed Milletvekili ve adayı Nursel Aydoğan'ın dahil olmasıyla ilçedeki esnafları ziyaret etti.

ERGANİ

HDP Amed milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında, Ergani'de HDP ilçe binası açılışını gerçekleştirerek, Çüngüş ile Çermik'te de halkı ziyaret etti. Sabah saatlerinde Amed’den yola çıkan heyetin arasında HDP il başkanı ve yöneticileri, Ergani Belediyesi Eş Başkanı Aygün Taşkın ile HDP Amed Milletvekili Adayı Sibel Yiğitalp ve kitle yer aldı. Çermik'te Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından karşılanan adaylar, öğrencilerle sohbet etti. Burada konuşan HDP milletvekili adayı Sibel Yiğitalp, önümüzdeki genel seçimlerde gençliğin ve kadının omuzlarına büyük bir yük düştüğünü söyleyerek, seçimde iyi çalışmaları istedi. Ardından Çüngüş'e doğru yola çıkan HDP'liler, halk tarafından zafer işaretiyle karşılandı. Çüngüş'te esnafları tek tek dolaşan HDP'liler seçimlerde halktan oy istedi. Halkın sorunlarını dinleyen Yiğitalp, genel seçimlerde toplumsal bir dönüşüm sağlayacaklarını ve sorunlara yerinde müdahale edeceklerini belirtti. 

Ardından Ergani'ye geçen heyet, onlarca araç tarafından ilçe girişinde karşılandı. HDP bayrakları ile süslenen konvoyla merkeze gelen yüzlerce kişi, araçtan inerek, HPD ilçe binasına kadar yürüyüş düzenledi. HDP Gurup Başkanvekili ve Amed milletvekili adayı İdris Baluken'in de katıldığı yürüyüşte, "HDP biziz biz Meclis", "Biji serok Apo" sloganları atıldı. HDP ilçe binası önünde Amed milletvekili adayları halka tanıtıldıktan sonra HDP Amed İl Başkanı Öner Önen kısa bir konuşma yaparak, faşist cunta tarafından yürürlüğe konulan yüzde 10'luk barajı büyük bir coşku ile aşacaklarını dile getirdi. Önen'in ardından konuşan HDP Amed milletvekili adayı Sibel Yiğitalp da, Kobanê'de kadın eliyle devrim yapıldığını, Türkiye'de kadın öncülüğünde seçimlerde büyük bir iradenin açığa çıkarılacağını ve zafere doğru yürüyeceklerini dile getirdi.

Ardından konuşan HDP Amed Milletvekili Adayı İdris Baluken, konuşmasına halkı Kürtçe'nin Kurmancı ve Dimilki lehçesiyle selamlayarak sözlerine başladı. Öcalan'ın selamını Ergani halkına getirdiğini söyleyen Baluken, "Bu selamın sorumluluğu son derece ağırdı. 16 yıldır ağır tecrit altında İmralı'da tutulan ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için mücadele eden Sayın Öcalan'ın artık selamı değil kendisini sizin aranıza getirmek istiyoruz" dedi. Bu nedenle önümüzdeki seçimlerin çok önemli olduğunu dile getiren Baluken, şöyle devam etti: "Bazıları yaptıkları saraylarda oturarak siyaset yaparken, bizler Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü ve Sayın Öcalan'ın fiziki esaretin son bulması için siyaset yapıyoruz. Bunun için seçimler bizim için çok önemlidir. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkacak olan irade önümüzdeki 10 yılın özgürlük mü yoksa kölelik yılları mı olacağını belirleyecek." Türkiye halkının Kürt halkı ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Baluken, "Birileri çatışma yaratıp kaos çıkartıp iktidarlarının süresini uzatmaya çalışıyor. Her yerde sağduyulu olacağız ve seçimlerde de alacağımız oyla AKP'nin yüzüne sandıkları çarpacağız. Ergani'de çalınmadık kapı bırakmayarak zaferi şimdiden garantiye alacağı" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından HPD Ergani ilçe binasının kapısına takılan sarı, kırmızı ve yeşil kurdele kesilerek açılış yapıldı. 

KULP

HDP'nin Amed Milletvekilleri adayları Çağlar Demirel ve Nimettullah Erdoğmuş, seçim kampanyası çalışmaları kapsamında Kulp Belediyesi'ni ziyaret etti. Adayları Kulp Belediyesi eş başkanları Metin Dinar, Sadiye Süer Baran ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Eş başkanlar Dinar ve Baran adaylarının ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, HDP'nin özgürlüğün, demokrasinin, barışın elçisi olduğunu ifade etti. 

Belediye ziyaretinin ardından adaylar ve belediye eş başkanları esnafları ziyaret etti. 

SİİRT 

Siirt'te de, HDP seçim çalışmaları kapsamında Tillo ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, HDP Siirt milletvekilli adayları, kurum temsilcileri ve kitle katıldı. Halk, çalınan ezgiler eşliğinde halaya durulduktan sonra konuşan Siirt milletvekilli adayı İsmail Aydın, 7 Haziran seçimlerinin ülkede bugüne gerçekleştirilmiş seçimlerden farklı olduğunu belirterek, "Bu seçimler Türkiye'nin yanı sıra tüm Ortadoğu'nun kaderini değiştirebilecek bir özelliğe sahip. Bu seçimlerden sonra ya tekçi zihniyet diktöryaya doğru yol alacak ya da HDP'nin sunduğu ve bütün kültürlerin, etnik kimliklerin kendisine içinde yer bulduğu yeni yaşamı inşa edeceğiz. İşte bu yüzden tüm Türk, Kürt, Arap kardeşlerime sesleniyorum. Gelin 7 Haziranda tekçi zihniyete bir dur deyip ortak yaşamı hep beraber yeniden inşa edelim" şeklinde seslendi.

Aydın'dan sonra halka seslenen Siirt milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ise, HDP'nin Siirt'teki gücüne dikkat çekti. Yıldırım, "Sloganımız şu dur, biz savaşmaya değil, kavgaya değil, biz seçime, barışa ve kardeşliğe geldik. Bu slogan bu amaçla çalışacağız ve inşallah 8 Haziran gününe Siirt'te üç vekil ve bir belediye başkanlığıyla uyanacağız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından irtibat bürosunun açılışı yapıldı. 

AYDIN 

HDP Aydın İl Örgütü, HDP Şırnak Milletvekilli Hasip Kaplan ve milletvekilli adaylarının katılımı ile seçim çalışmaları kapsamında Safir Düğün Salonu'nda etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe, sivil toplum kurumları temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan HDP Aydın Milletvekili Adayı Filiz Koçali, "Aydın'da Kürt kardeşlerimizi istemeyen bir kişi varmış. O kişi CHP'li Aydın Büyük Şehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. Bizim için Mezopotamya neyse Menderes Ovası'nda odur” dedi.

Koçali'nin ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, şunları aktardı: "Şırnak Milletvekili olarak Meclis'te kürsüye çıktığım zaman Aydın'ın incirini, zeytinini, Gediz'in ovasını, Turgutlu'daki Nikel madenlere karşı bir Şırnak milletvekili olarak değil, Aydın'daki halkımızın sağlığını ve geleceğini düşünerek o kürsüde Aydın milletvekillerinden daha çok Aydın'ı konuştuk. Şimdi önümüzde büyük bir seçim var. Televizyonlar, radyolar, gazeteler artık HDP'den bahsediyor. Çünkü HDP Meclis'e gelecek ve Türkiye kurtulacak, başkanlık sistemi hayal olacak. 7 Haziran'da Türkiye yeni güne merhaba diyecek. Biz bunu sizlerle beraber yapacağız. Bu salonda bulunan akademisyen, STK'ler Kürtler, Türkler, Aleviler, Lazlar, çiftçisi, esnafı meclise gidip halkın hakkını savunacağız. Bu yüzde 10 barajını Kenan Evren koydu, Kenan Evren'de darbecidir. Biz bu seçimde yüzde 15 oy alacağız" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından çalınan şarkılar eşliğinde halay çekilerek etkinlik son buldu.