Tutsak ÇHD'liler hakkındaki karar protesto edildi

Savunmaya Özgürlük Platformu, ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Avukat Barkın Timtik’in cezalarının onanmasını protesto etti.

Savunmaya Özgürlük Platformu, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile derneğin diğer üyeleri hakkında verilen cezaları onamasına dair açıklama yaptı. Sıhhiye'de bulunan adliye önünde yapılan eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eş genel başkan yardımcıları Öztürk Türkdoğan ve Mehmet Rüştü Tiryaki'nin yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

ÇHD'li Nilüfer Irmak Özkan, 11 yıllık dava sürecinde yargılamaya konu dijitallerin sahteliğinin ispat edildiğini belirtti, "Duruşma salonuna getirilemeyen akıl hastası, bağımlı tanıkların yalanları ortaya çıkarılmasına rağmen meslektaşlarımızın mahkûmiyet kararları onanmıştır” dedi.  Nilüfer Irmak Özkan, onama kararının hükümsüz olduğuna işaret etti.

'31 MART'TAN DERS ÇIKARAMADILAR'

DEM Partili Türkdoğan ise “Anladığımız kadarıyla 31 Mart’tan gerekli dersi çıkarmamış bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidara seslenmek istiyorum; gün gelecek size de adalet lazım olacak. Size de adil yargılanma lazım olacak. Yargıyla bu kadar oynamayın” dedi.

DEM Parti Merdîn Milletvekili Kamuran Tanhan da "Yargıtay, özellikle de Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, siyasal iktidar ve onun ortağının tetikçiliğini yapıyor” diye kaydetti.