Pınar Türk: Sisteme karşı tek alternatif parti HDP’dir

HDP’nin İzmir milletvekili adayı Pınar Türk, kendi kendini yönetmek isteyen tüm kesimleri HDP'ye oy vermeye davet etti. Türk, HDP'nin izlediği gerçekçi politikalarla sisteme alternatif hale geldiğini kaydetti.

HDP’nin İzmir milletvekili adayı Pınar Türk, kendi kendini yönetmek isteyen tüm kesimleri HDP'ye oy vermeye davet etti. Türk, HDP'nin izlediği gerçekçi politikalarla sisteme alternatif hale geldiğini kaydetti.

30 Mart yerel seçimlerinde HDP tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığına aday gösterilen Pınar Türk milletvekili seçimleri için de HDP tarafından İzmir 2. Bölge 4. sıra adayı oldu. Türk, HDP'nin en genç adaylarından bir tanesi.

ANF'ye konuşan Türk, AKP 'diktatörlüğüne' karşı HDP'nin destelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

‘HDP İKTİDAR OLMA YOLUNDA İLERLİYOR’

Türk, yerel seçimlerden sonra HDP Türkiye'nin nabzını tutan ve Türkiye'de siyaset belirleyen bir parti konumuna yükseldiğine dikkat çekerek, "HDP Türkiye'deki faşist diktatörlüğü eritip, yok edebilecek tek parti olarak şu an yoluna devam ediyor. HDP önümüzdeki süreçte iktidar partisi olma yolundaki iddiasını bu seçimlerde ortaya koyacak" şeklinde konuştu.

‘TEK ADAM’ YÖNETİMİNE KARŞI BİRLİKTE YÖNETİM İÇİN HDP

"Biz İzmir halkının kendi kendini yönetebilmesinin tek alternatifiyiz" diyen Türk, "Bundan kastımız tabi ki özerklik. Ancak özerklik denilince kafalarda 'bölünme' gibi bir paranoya oluşuyor. Aslında yerelin güçlendirilmesini hedefleyen bir özerklikten bahsediyoruz. Ayrı bir toprak parçası değil, tek merkezli yönetime alternatif bir yönetimden bahsediyoruz. Yerelin kendi kararını kendisinin almasını istiyoruz. Bugün Başbakanın İzmir'in kaderi hakkında son sözü elinden almayı hedefliyoruz. Bizler, kadınlar, gençler ve tüm halkımızla birlikte kendimizi yöneteceğimiz bir sistemi inşa etmek istiyoruz. Ne yazık ki şuan ki yaşadığımız coğrafyada halkın işini kolaylaştırmak yerine 'daha çok nasıl zorlaştırabilirim' anlayışında yönetiliyoruz. Biz HDP olarak bunu değiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

‘TEMAS ETMEDİĞİMİZ KİMSE KALMAYACAK’

Seçime nasıl hazırlandıkları konusunda da bilgi veren Türk, "Seçim çalışmalarımızda 'sandık bazlı' bir çalışma modelini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yani; mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak kendimizi anlatacağız. Politikalarımızdan habersiz tek bir evin kalmaması için gecemizi gündüzümüze katıp bu seçim sürecini iyi değerlendirmeye çalışacağız. Bu seçim dönemi bizim için yeni bir başlangıç olacak aynı zamanda. Çünkü seçimlerden sonra da biz halkla bu temasımızı kesmeyeceğiz. Dokunarak, temas kurarak halkımızdan aldığımız talimatları iyi okuyarak yeni bir Türkiye yaratmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

‘AKP İKTİDAR OLANAKLARINI KULLANIYOR’

AKP hükümetinin devletin ona sağladığı olanaklardan faydalanarak ve belli oranda halkla temasa geçerek büyüyebildiğini söyleyen Türk, "AKP halka temas etti ancak ihtiyaçlarını kullanarak temas etti. Yani, 'sana bir şey veriyorum ama senden oyunu istiyorum' dedi. Biz halkımızdan küçük menfaatler karşılığı oy istemiyoruz. Bizim hedefimiz çok büyük. Bu düzeni halkımızla birlikte yerle bir etmek istiyoruz. Kimsenin bir kilo makarnaya muhtaç olmayacağı ülkeyi birlikte yaratmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

‘AKP DİKTATÖRLÜĞÜNE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM’

Seçmene "İnandığımız hayatı yaratmak için birlikte mücadele edelim, bize omuz verin" diye seslenen Türk, "Çocuklarımız ve geleceğimiz için HDP'ye bir omuz versinler. Hükümetin İç Güvenlik Paketi ile kadınlara yönelik politikalarıyla nasıl bir diktatörlüğe doğru gittiğimizi görüyoruz. AKP diktatörlüğünü durdurmak isteyen tüm kesimleri HDP'ye oy vermeye çağırıyorum. Çünkü gerçekten AKP'yi durdurabilecek tek güç HDP. Gelin hep birlikte AKP diktatörlüğünü durduralım" diye kaydetti. 

PINAR TÜRK KİMDİR?

Pınar Türk, 12 Aralık 1988 İzmir doğumlu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü’nden mezun oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde HDP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı oldu. Gezi direnişine katıldığı gerekçesiyle yaklaşık 5 ay tutuklu kaldı. HDP Parti Meclisi üyesi olan Pınar Türk, Emekçi Kadınlar Derneği ile Aktepe Dersimliler Derneği üyeliği yanında Sosyalist Kadın Meclislerinin aktif üyesi olarak çalışmaktadır.

...