KJK’den çocuklara şiddet politikalarına karşı çağrı

AKP hükümeti döneminde çocuklara karşı şiddet ve tecavüz politikalarının arttığına dikkat çeken KJK “İç güvenlik yasası” ile çocukların cezaevlerine atılması pratiklerine karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

KJK Koordinasyonu çocuklara karşı şiddet politikalarına karşı mücadele çağrısı yaptı. Koordinasyon tarafından yapılan yazılı açıklamada “Türkiye halkları yıllarca sürekli hale getirilmiş faşist saldırılara karşı yaralarını sarmaya ve özgür yaşamı yeniden inşa etmeye çalışırken, AKP şahsında egemen devlet zihniyeti toplumlara başta kadın ve çocuklar olmak üzere şiddet ve tecavüz mantığını tehlikeli bir biçimde dayatmaktadır” denildi. AKP hükümetinin iç güvenlik yasaları adı altında toplumu bir bütün olarak nefes alamaz duruma getirme ve şiddeti her alanda yaygınlaştırma politikalarında ısrar ettiğinin vurgulandığı açıklamada bu politikaların kadınlar ve çocuklar üzerinde insanlık dışı uygulamalara dönüştüğünü belirtti.

DEVLET ÇOCUKLARI CEZAEVİNE ATIYOR

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Devlet yasalarında çocukların haklarını savunacak hiçbir mekanizma bulunmamaktadır. Tersine haksız yere tutuklama müebbet hapse vardırılan cezalar, zindanlarda çocuklara tecavüz, taciz, işkence, psikolojik baskı yöntemleri Pozantı, Şakran ve Van’da yaşananlarla had safhaya ulaştırılmıştır. Bunlarla birlikte çocuklara yönelik din dersleri, çocukları Daiş’e katılmaya zorlama yaklaşımları AKP’nin DAİŞ ile olan ilişkilerini de ortaya sermektedir.  Çocuklarımız polisin her türlü intikam saldırılarına hedef haline getirilmekte ve sokak ortasında öldürülmektedir. AKP polisleri eliyle gerçekleştirilen bütün saldırılar, “provakasyon” kılıfı ile topluma da kanıksatılmaya çalışılmaktadır.  Tüm halkımızın bu duruma karşı bir an önce eylemliliklerini yükseltmesi ve bütün dünyaya yaşanan üstü kapalı vahşeti göstermesi  gerekmektedir. Şakran cezaevinde çocukların tecavüze maruz kalmalarını topluma duyurma çabaları devlet tarafından müebbet hapis cezaları ile karşı karşıya bırakılırken, bu insanlık dışı saldırıları yapanlar beraat ettirilmektedir.  Bu cezalar karşısında hükümetin kendi dışında hiçbir insana yaşam hakkı tanımadığını görmekteyiz. Yine İstanbul Maltepe cezaevinde 15 yaşındaki Onur Önal’ın gardiyanların gözü önünde ölesiye dövülmesinin ve hayatını yitirmesinin açığa çıkması karşısında bütün demokratik kurum ve kuruluşların bir an önce eylemliliklerini yükseltmesi gerekmektedir. Karanlık zindanlarda çürümeye mahkum bırakılmak istenen geleceğimizdir. Çocuklarımızın özgürlüğüne kavuşturulması ve çocuk zindanlarının kapatılması için herkesi demokratik mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Çıkarılmak istenen “İç güvenlik” paketinin dayatılmasına son verilmelidir. Daha şimdiden yüzlerce çocuk tutuklanmakta ve zindanlara doldurulmaktadır. AKP hükümetinin yeni Türkiye vizyonunun ne olduğunu en çarpıcı olarak gösteren çocuk cezaevleri olmaktadır. Herkesi bu politikalar karşısında duyarlı olmaya ve faşist politikalar karşısında mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkalım, geleceğimizi özgürleştirelim.”