İzmirliler 'İç Güvenlik Paketi'ne hayır dedi

Emek ve Demokrasi güçleri İzmir’de gerçekleştikleri mitin ile kamuoyunun İç Güvenlik Paketi olarak bildiği yasanın AKP’li vekiller tarafından oylanarak kabul edilmesini protesto etti

Emek ve Demokrasi güçleri İzmir’de gerçekleştikleri mitin ile kamuoyunun İç Güvenlik Paketi olarak bildiği yasanın AKP’li vekiller tarafından oylanarak kabul edilmesini protesto etti. Sağanak yağışa rağmen binlerce kişi Gündoğdu meydanında toplandı.

İzmir'deki emek ve demokrasi güçleri, hükümetin gündeminde olan ve madde madde geçirilen "İç güvenlik" yasa tasarısına karşı, Gündoğdu Meydanı'nda miting gerçekleştirdi. Kentte etkili olan sağanak yağışa rağmen binlerce kişinin katıldığı mitingde, "Güvenlik paketi halklara saldırıdır", "İç güvenlik hiç güvenli değil", Ekmeğimizden elinizi çekin. Grev hakkımız yasaklanamaz", "İç güvenlik yasası faşizmdir izin vermeyeceğiz" ve "İç güvenlik yasasına hayır" pankartları açıldı.

‘AKP YASANI AL BAŞINA ÇAL’

"AKP yasanı al başına çal", "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "İç güvenlik yasası istemiyoruz" sloganlarının atıldığı mitingde, ilk olarak 13 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası tutuklanan ve 15 gün sonra serbest bırakılan BHH İzmir yürütme kurulu üyesi Onur Kılıç konuştu. Kılıç, bu yasanın ilk provasının İzmir'de 13 Şubat'taki okul boykotunda yapıldığına işaret ederek, yasanın devlet kaynaklı yeni katliamlara neden olacağını söyledi.

Kılıç'ın ardından emek ve demokrasi güçleri adına açıklamayı yapan Sevilay Yalçınkaya, "İç güvenlik" yasa tasarısının yasallaşması halinde hak ve özgürlüklerin AİHM'e aykırı bir şekilde kısıtlanacağını belirterek, "Toplumsal güvenliğin sağlanması, özgürlükleri ve insan haklarını kısıtlamakla değil, aksine daha da geliştirmekle mümkündür. Bizler iç güvenlik paketi değil özgürlük istiyoruz. Bu yasa genel ve kalıcı sıkıyönetim yasasıdır. Kabul etmiyoruz derhal Meclis'ten geri çekilmelidir" diye belirtti.

Miting , "AKP yasanı al başına çal" sloganı ile sona erdi.