HDP Çemişgezek’te seçim bürosu açtı

HDP Dersim milletvekili adayları Edibe Şahin ve Alican Önlü, Çemişgezek’te seçim bürosu açtı.

HDP Dersim milletvekili adayları Edibe Şahin ve Alican Önlü, Çemişgezek’te seçim bürosu açtı. Büro halkın yoğun ilgisi altında açıldı. Büro açılışından mutluluk duyduğunu belirten Çemişgezekliler, yıllardır beklenen özlemlerini HDP’nin sonlandırdığını söyledi. CHP’nin artık Alevilerden medet umması gerekmediğini belirten Çemişgezekliler, “Alevilerin, solcuların, işçilerin, emekçilerin adresi HDP’dir” mesajı verdi.

‘TEK UMUDUMUZ HDP’

HDP Dersim milletvekili adayları Edibe Şahin ve Alican Önlü ile beraberindekiler, Çemişgezek ilçesinde büro açılışı gerçekleştirdi. HDP’liler esnaf tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı. Ziyarette ANF’ye görüşlerini dile getiren Çemişgezekli esnaflar, “Tek umudumuz HDP” dedi. İşçilere, emekçilere umut büyütme çağrısında da bulunan esnaf, HDP’nin doğru adres olduğunu ifade etti.

Esnaflardan 43 yaşındaki Mehmet Ali Yonca, “Bundan önceki dönemlerde oyumu bağımsız adaylardan ve CHP’den yana kullandım. Ama bugün artık geleceğe bakarken doğru seçeneğin HDP olduğunu görüyorum. Yıllardır her seçimde ifade ederdik, ‘madem ki hepimiz mücadele veriyoruz, peki ya niye birleşemiyoruz’ derdik. Bugün devrimciler birleşmiş ise bize düşen görev de bu mücadeleyi güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

Bir önceki seçimde Kılıçdaroğlu rüzgarına kapıldıklarını belirten Yonca, şunları belirtti: “Dersimli Alevi bir başbakan sevdası ile ama artık bugün gerçekleri görüyoruz. Çevremizdekilerin de görmesini istiyoruz. Bugün ciddi anlamda eğer Alevilerin partisi olarak ifadelendireceğimiz bir parti varsa bu da yok sayılan tüm kesime kapılarını açmış HDP’dir.”

‘HDP RİZE ADAYI SELDA KARAFAZLI ONURUMUZDUR’

Çemişgezekli 21 yaşındaki Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi ise, “Çemişgezek’ten Karadeniz’e ilk gittiğimde birçok şeyi geride bırakacağımı düşünmüştüm ama tam tersi oldu. Karadeniz’de çok şey öğrendim. Bizler Karadeniz’de okuyan öğrenciler olarak seçim sürecinde akların HDP için elimizden geleni yapacağız. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı tatsız olaylar yaşandı bu olaylar bizi kırmadı koparmadı tam tersi bütünleştirdi. Karadeniz’in asi kızı Selda Karafazlı da onurumuzdur. Bilmesini isteriz ki sadece Dersimin değil tüm bölgenin kapısı Selda Karafazlıya açıktır” dedi.

DOLAZ: BARAJLARI YIKACAĞIZ

Büro açılışında konuşan DBP İl Eşbaşkanı Melek Dolaz “7 Haziran’da önemli sınav vereceğiz. Bu inançla ilk seçim büromuzu Çemişgezek ilçemizde açarak bu sınavın en güçlü adımını hep beraber attık. Barajları yıkacak güç ve potansiyelimizi Çemişgezek halkıyla güçlendirmeye ve pekiştirmeye geldik” dedi.

HDP’nin güçlü adımlarla atarak seçim barajını yıkacağını ifade eden HDP Merkez İlçe Başkanı Aslan Çağ bizler bugün sol sosyalist yurtseverler olarak güçlü adımlar atarak barajları yıkacaklarını ve hiçbir barajın Kürde, Aleviye, Laza, Çerkeze engel olmadığını ifade etti.

‘BİR AVUÇ DEĞİL, MİLYONLARIZ’

HDP Dersim Milletvekili Adayı Edibe Şahin, ise yaptığı konuşmada toplumu kendi içinde inkar, ihma politikalarıyla yok etmeye çalıştıklarını söyledi. Birine Alevi birine, Sünni, diğerine Kürt, Arap, Çerkez, Laz, kadın, engelli, öteki diyerek ancak bugün HDP’nin toplumun uyanışı olarak her kesime kapı açarak, bu oyunu bozmaya çalıştığını belirtti.

“Artık bizler ayrı ayrı sokaklar da yürümüyoruz. Aynı meydan da buluşup sesimizi hep birlikte yükseltiyoruz. Onun için diyoruz ki biz bir avuç değiliz milyonlarız” diyen Şahin şöyle devam etti: “Doğamızdan kutsal rızalık olarak yolumuza çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Canlı cansız tek tek rızalık isteyeceğiz.”

ÖNLÜ: 7 HAZİRAN’DA CEVABI HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ

HDP Dersim milletvekili adayı Alican Önlü de zaferlerini kutlamaya Çemişgezek’ten başladıklarını belirtti. Hozat’ta toprağa kefensiz düşenlerin kemiklerinin 77 yılı aşkın süre sonra gün yüzüne çıktığını kaydeden Önlü, “Bizler inkar imha politikalarına karşı 77 yılı aşkın süre sonra yeniden şahit olduk. Bilinsin ki karış karış toprağımızı suyumuzu inancımızı ve ateşimizi gürleştirerek 7 Haziran’da en iyi cevabı bizler hep birlikte vereceğiz” dedi.

Önlü ve Şahin’in konuşmalarının ardından HDP, DBP, ESP, DHF ve Partizan temsilcileriyle birlikte seçim bürosunun kurdelesi kesilerek seçim bürosunun çalışmalarına başladı.

ESNAF ZİYARETİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BULUŞMA

Önlü ve Şahin ve beraberindekiler Çemişgezek’teki esnafları da gezerek, hem sorunları dinledi, hem de 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek vermeleri çağrısı yaptı. Paşacık köyünde gerçekleşen basın açıklamasına da katılan HDP’liler, Paşacık köylüleriyle dayanışma halinde olacaklarını ve ekolojik yıkım ve kırımlara karşı ortak mücadele yürütme çağrısında bulundu. 

...