Êzîdî gençlerden Türk'e ziyaret etti

Almanya'nın Celle kentinde yaşayan bir grup Êzîdî genç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Almanya'nın Celle kentinde yaşayan bir grup Êzîdî genç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Eş Başkan Ahmet Türk, Celle kentinden gelen Êzîdî gençler ile Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede gençlerin, Türk'e Şengal'in durumu ve Kobanê'nin inşa sürecine ilişkin yöneltilen soruya Türk, '' Tarihe baktığımız zaman Êzîdî kardeşlerimiz büyük acılar ve katliamlar yaşamışlardır. Şu an Şengal de büyük bir mücadele sergilenmektedir.   Êzîdî kardeşleri için Şengal'de Kürt halkı birlik ve beraberlik içinde ciddi bir mücadele göstermektedirler. Kürt halkının birlik ve beraberliği Kobanê'de DAİŞ çetelerini nasıl mağlup etmişse, DAİŞ çeteleri Şengal'de de mağlup edileceklerdir. Kobanê'nin yeni inşa sürecinin de zor ve zahmetli olacağının farkındayız. DBP belediyeler olarak Kobanê'nin yeniden kalkınması için çalışmalarımıza  hız verdik. Her belediyemiz bu noktada üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Bu konuda birçok kesimle görüşme gerçekleştiriyoruz.  İnşa süreci için tüm duyarlı kesimlerin çalışma yürütmesi gerekiyor '' şeklinde cevapladı.