Paris’te taciz anketinde şok edici sonuçlar

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırmasına katılan kadınların tümü şehirdeki toplu taşıma araçlarında en az bir kez taciz edildiklerini anlattı.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırmasına katılan kadınların tümü şehirdeki toplu taşıma araçlarında en az bir kez taciz edildiklerini anlattı.

Güvenlik sorununun üst düzeyde olduğu Paris, kadına yönelik şiddet ve taciz konularında da dünyanın en tehlikeli şehirlerden biri. Son yapılan bir kamuoyu araştırmasına katılan 600 kadının tümü toplu taşıma araçlarında tacize uğradıklarını anlattı.

The Local adlı web sitesinde yayınlanan sonuçlara göre araştırmaya katılan kadınların yarısından fazlası tacize uğradıkları dönemde 18 yaşından küçük olduklarını belirtti. Buna karşın şehirde erkeklerin uyguladığı cinsel şiddetin polise bildirilmesi konusunda kadınlar oldukça çekinceli.

Tacizin kolay ispatlanabilir olmayan niteliği nedeniyle kadınların polise başvurmadığının belirtildiği araştırmanın sonuçlarını yayınlayan The Local’e konuşan 26 yaşındaki bir kadın, Paris’in yaşadığı kötü şehir olduğunu ifade etti. Kadın bazen erkeklerin çokluğu nedeniyle gerek olmadığı halde tren ya da metro değiştirdiğini anlattı.

Fransa Sağlık Bakanı Marisol Touraine’e Kadın ve Erkek Eşitliği için Yüksek Konsey tarafından gönderilen araştırma sonuçlarıyla hükümetin kadınların korunması için etkin önlem alması gerektiği vurgulandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Touraine ise hükümetin konuya ilişkin olarak birkaç hafta içinde bir rapor hazırlayacağını belirtti.

Tacize karşı kampanya yürüten kuruluşlar kadınların özellikle kendilerini savunma konusunda eğitilmelerini ve güvenlik görevlilerinin sayısının arttırılmasını istiyor.