Nijer'de menenjit salgını: 75 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijer'de, geçtiğimiz Ocak ayından bu yana 75 kişi menenjiti salgını nedeniyle hayatını kaybetti

Batı Afrika ülkesi Nijer'de, geçtiğimiz Ocak ayından bu yana 75 kişi menenjiti salgını nedeniyle hayatını kaybetti

Nijer Sağlık Bakanı Mango Aghali Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülke genelinde 697 kişinin menenjit salgınından etkilendiğini belirtti.

Aghali, güney doğudaki Diffa bölgesi dışında ülkenin hemen her yerinin menejit salgınından etkilendiğini, belirtti.

Sağlık Bakanı ayrıca, aşı kampanyasının önümüzdeki hafta ülke genelinde başlayacağını ve 13 bin 500 aşının sağlık personeline dağıtılmış olduğunu sözlerine ekledi.

1 Ocak ile 29 Mart arasında 345 kişinin menenjit virüsünden etkilendiği, bunlardan 45 kişinin hayatını kaybettiği rapor edildi.

Menenjit, beyni saran zarların iltihaplanmasıyla oluşan, hemen tedavi edilmezse işitme kaybı, beyin hasarı ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir bakteriyel enfeksiyondur.

Ateş, şiddetli başağrısı, halsizlik, iştahsızlık, ensede ağrı veya ense sertliği, bilinç bulanıklığı, uyku hali, kusma, parlak ışığa bakamama, ciltte basmakla solmayan lekeler, havale geçirme menenjitin belirtileri olan menenjit çoğunlukla 5 yaş altı çocuklarda görülür.

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Nijer'de sık sık menenjit salgınları yaşanıyor.

Dünya Sağlık Örgütüne göre bu durum, Nijer'in coğrafi yapısından kaynaklanıyor. Nijer, "menenjit hattı" olarak bilinen ve Senegal'den Etiyopya'ya kadar uzanan hat üzerinde bulunuyor.